Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trattkantarellsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett måste nu när det är svampsäsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa färsk svamp eller blötlägg torkad svamp i ljummet vatten i ca 10 minuter. Krama sedan ur överblivet vatten.
  2. Fräs svampen i lite smör och salta lite. Stek tills svampen fått fin färg.
  3. Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningen. Lägg i den rivna osten och grädden. Koka sedan upp och lägg i den stekta svampen.
  4. Koka ihop några minuter. Ta därefter upp några av svmparna och spara som garnityr. Mixa resten av soppan slät med hjälp av en mixerstav. Servera i skålar och dekorera med de hela svamparna.
  5. Soppan avnjutes bäst tillsammans med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lena4 1 oktober 2010

    Låter jättegott. Måste provas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.