Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tre sorters böngryta, Lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Receptet är från "Laga mat i lergryta", om man vill kan man laga den i en vanlig gryta på spisen, det går snabbare men kräver mer passning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg de båda bönsorterna i vatten över natten.
  2. Lägg lergrytan i vatten 10-15 minuter. Hällbort blötläggnings vattnet från bönorna och lägg dem i grytan. Skär korven i ca 2 cm breda bitar. Skala och klyfta löken. Lägg korv och lök i grytan och tillsätt tomatkross, buljong och kryddor.
  3. Lägg på locket och ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 200 grader. Låt grytan stå i ca 2 timmar. Blanda i de frysta brytbönorna när ca 20 minuter återstår av tillagningstiden.
  4. Servera grytan med ljust bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.