Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trefröbröd med surdeg

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod limpa med surdeg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla frön med vatten och salt i en bunke och låt stå övertäckta med plastfolie i 2 timmar. Rör ut jästen och surdegen i nästa vatten mängd. rör i frö skållningen och vetemjölet arbeta i maskin i 15 minuter. Låt jäsa övertäckt i 2 timmar. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. dela degen i 2 bitar och platta ut till 2 runda kakor och rulla sedan ihop varje kaka och lägg dom på bakpappersklädd plåt med skarven neråt och låt jäsa under handduk i 30 minuter.
  2. Ugn: 250 grader. Skåra bröden och sätt in dom i nedre delen av ugnen, spreja vatten uppe och nere i ugnen och stäng fort. Baka i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och baka i 25 minuter, låt svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.