Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trekanter

(2 kommentarer)  
Trekanter Trekanter Trekanter
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda havregryn, vetekross, vetekli och vatten i en gryta . Låt blandningen små koka i 5 minuter.Låt svalna. Smält margarinet och häll i mjölken. (37 grader) Smula i jästen i gröten, häll i mjölkblandningen och rör om. Tillsätt salt, sirap och rågsikt. Arbeta ihop till en deg som får jäsa i 40 minuter. Dela degen i två delar som rullas ut till längder. Platta till längderna lite , skär ut trekanter, 15 på varje längd. Grädda i 225 grader ca 10 - 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cassiopeya 22 februari 2011

    Har just tagit dessa bröd ur ugnen. Lätta att göra, fast nästa gång kommer jag blanda kallt smör och kall fil i den varma "grötblandningen", tror det blir bättre för att få rätt temperatur. Smidigt att göra trekanter, fort och lätt, och nyttigt!

  • Cassiopeya 22 februari 2011

    Hoppas det är okej att jag lägger upp några bilder? Kanske fler som vågar sig på att testa receptet då? :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.