Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trifle med hallon och blåbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mmm..så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela sockerkakan i ca 12-16 tunna skivor. Värm hallon, blåbär, socker och citronskal i en kastrull till en sås. Spara gärna lite av bären till garnering.
  2. Doppa sockerkaksbitarna i såsen, och klä botten i en stor glasskål eller flera mindre portionsskålar med sockerkaksbitarna. Fördela romen över bottnen.
  3. Yoghurtfyllning Blanda yoghurten med socker och vaniljfrön.
  4. Skeda yoghurten över sockerkaksbitarna i botten. Vispa grädden och lägg den över yoghurten. Ringla över lite flytande honung och garnera med passionsfrukt och eventuella hallon och blåbär.
  5. Trifle går lika bra att göra i en stor skål eller fördelad i portionsskålar eller glas

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • senapssill 10 september 2008

    Jätte gott!! Alla som smakade ville ha receptet! :) Jag gjorde allt i en stor glasskål o den blev verkligen vacker! Gjorde dock några små förändringar; jag vispade grädden ganska hård o blandade ihop med en färdigköpt vaniljyoghurt istället för o lägga grädden försig ovanpå + att jag skippade houngen, det kändes för sliskigt att ha! blev kanon!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.