Dela sockerkakan i ca 12-16 tunna skivor.
Värm hallon, blåbär, socker och citronskal i en kastrull till en sås. Spara gärna lite av bären till garnering.
Doppa sockerkaksbitarna i såsen, och klä botten i en stor glasskål eller flera mindre portionsskålar med sockerkaksbitarna. Fördela romen över bottnen.
Yoghurtfyllning
Blanda yoghurten med socker och vaniljfrön.
Skeda yoghurten över sockerkaksbitarna i botten.
Vispa grädden och lägg den över yoghurten.
Ringla över lite flytande honung och garnera med passionsfrukt och eventuella hallon och blåbär.
Trifle går lika bra att göra i en stor skål eller fördelad i portionsskålar eller glas
Jätte gott!! Alla som smakade ville ha receptet! :) Jag gjorde allt i en stor glasskål o den blev verkligen vacker! Gjorde dock några små förändringar; jag vispade grädden ganska hård o blandade ihop med en färdigköpt vaniljyoghurt istället för o lägga grädden försig ovanpå + att jag skippade houngen, det kändes för sliskigt att ha! blev kanon!
Jätte gott!! Alla som smakade ville ha receptet! :) Jag gjorde allt i en stor glasskål o den blev verkligen vacker! Gjorde dock några små förändringar; jag vispade grädden ganska hård o blandade ihop med en färdigköpt vaniljyoghurt istället för o lägga grädden försig ovanpå + att jag skippade houngen, det kändes för sliskigt att ha! blev kanon!