Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trifle med mascarpone och sharon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vacker dessert i flera lager, lite av alla smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst och krämigt, ca 10 minuter.
  3. Rör ner mjöl och mald pistage. Bred ut på en bakpappersklädd plåt, ca 1½ cm tjock.
  4. Baka kakan i ugnen i 12 minuter.
  5. Låt svalna. Tryck ut cirklar av kakan med glasen som desserten senare ska serveras i.
  6. Skala sharonfrukten och skär i små tärningar. Pressa limesaften över frukten, så att den behåller sin fina färg.
  7. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Rör samman mascarpone, vaniljfrö, socker och mjölk.
  8. Montera i glas. Frukt underst, créme och sedan en kakrundel. Fortsätt med mer frukt, ett lager créme och slutligen frukt igen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.