Vacker dessert i flera lager, lite av alla smaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Vispa ägg och socker poröst och krämigt, ca 10 minuter.
- Rör ner mjöl och mald pistage. Bred ut på en bakpappersklädd plåt, ca 1½ cm tjock.
- Baka kakan i ugnen i 12 minuter.
- Låt svalna. Tryck ut cirklar av kakan med glasen som desserten senare ska serveras i.
- Skala sharonfrukten och skär i små tärningar.
Pressa limesaften över frukten, så att den behåller sin fina färg.
- Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
Rör samman mascarpone, vaniljfrö, socker och mjölk.
- Montera i glas. Frukt underst, créme och sedan en kakrundel. Fortsätt med mer frukt, ett lager créme och slutligen frukt igen.
Publicerat den
6 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar