Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trifle på irish coffee och apelsin

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Triflen kan varieras med mango eller kaffelikör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ner whiskyn i det varma kaffet och låt det svalna. Skala apelsinerna och avlägsna hinnorna från klyftorna. Skär fruktköttet i bitar och ta vara på saften.
  2. Vispa grädde och socker. Lägg hälften av den tärnade chokladen i en skål och häll över apelsinsaften och hälften av kaffet.
  3. Lägg apelsinbitarna ovanpå och bred chokladmousse över alltihop. Fördela resten av den tärnade chokladen jämnt över moussen och droppa resten av kaffet över.
  4. Täck med ett lager av den vispade grädden. Ställ triflekakan i kylskåpet i en timme så att smakerna hinner mogna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.