Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trikolorer

 
Skriv ut

Om man vill kan man smaksätta de olikfärgade smörkrämerna med exempelvis vaniljsocker eller citruslikör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten, glykos och socker till smörkrämen i en kastrull. Värm blandningen under omrörning till 121 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockerlagen i en fin stråle under fortsatt omrörning. Häll i sockerlagen försiktigt så den inte träffar vispen, då stelnar den och fastnar på vispen.
  3. Fortsätt att vispa till äggvitorna kallnat, ca 15 minuter. Rör smöret mjukt och arbeta samman det med äggvitan. Vispa några minuter till smörkrämen blir slät.
  4. Fördela smörkrämen lika i 3 olika skålar. färga den ena gul, den andra grön och den tredje rosa med hjälp av karamellfärgen. Ställ skålarna kallt.
  5. Dela varje sockerkaka i tre bottnar. Lägg ihop bottnarna till en enda lång längd. Gör tre strutar av bakplåtspapper och fyll dem med de olikfärgade smörkrämerna. Klipp av spetsen på varje strut så att ett ca 1 cm stort hål bildas.
  6. Spritsa smörkrämen i strängar utmed hela sockerkaksbottnen. Spritsa de tre olikfärgade smörkrämerna växelvis, så att kakan blir randig och så att den slutligen täcks av smörkräm.
  7. Dela längden i fyrkantiga kakbitar. Förvara kakorna i kylen så att smörkrämen håller sig fast.
  8. Doppa sidor och botten på kakorna i smält blockchoklad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.