Perfekt kletig brownie med gott om knapriga nötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg nötterna i en ugnsfast form och rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter. Låt nötterna svalna.
- Smält smöret, gärna i mikron. Finhacka chokladen och rör ner i det varma smöret tills chokladen smält.
- Vispa ägg och socker.
Rör ner chokladblandningen och oljan.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör försiktigt ner mjölblandningen och nötterna.
- Smörj en form med löstagbar botten, 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 30 minuter. Kakan ska vara lite lös när den tas ut. Låt svalna.
- Förvara gärna kakan i frysen så att den blir lättare att skära. Ta i så fall ut den från frysen 30 minuter innan den ska serveras
Publicerat den
26 december 2008
Skriv kommentar