Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trillingnötsbrownie

 
Skriv ut

Perfekt kletig brownie med gott om knapriga nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg nötterna i en ugnsfast form och rosta dem i ugnen i cirka 10 minuter. Låt nötterna svalna.
  3. Smält smöret, gärna i mikron. Finhacka chokladen och rör ner i det varma smöret tills chokladen smält.
  4. Vispa ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och oljan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner mjölblandningen och nötterna.
  5. Smörj en form med löstagbar botten, 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 30 minuter. Kakan ska vara lite lös när den tas ut. Låt svalna.
  6. Förvara gärna kakan i frysen så att den blir lättare att skära. Ta i så fall ut den från frysen 30 minuter innan den ska serveras

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.