Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Triple chocolate dream

 
Skriv ut

Hittade receptet på recept.nu och gode gud vad gott det lät!!! :-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och lägg ner mintchokladplattorna och låt dem smälta, rör om till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner i blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter.
  2. Under tiden gör du ett vattenbad där du låter chokladen smälta. Sedan blandar du cream cheese tillsammans med vaniljsockret samt den smälta chokladen och rör om till en jämn smet. Ta ut kakan ur ugnen och applicera chokladblandningen jämnt på kakan, in med kakan igen i ugnen och grädda ytterligare i ca 4-5 minuter.
  3. Därefter tas kakan ut igen och täck toppen med mintkakor, grädda ytterligare i 4 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så att de täcker hela toppen. Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant.
  4. Förvara svalt. Tårtan blir godast om den får stå någon dag eller två, då blir den som bäst.
  5. Serveras tillsammans med färska bär eller rakt upp å ner som den är!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.