Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trippelchokladterrin

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

God efterätt. Den är riktigt mäktig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de tre chokladsorterna tillsammans med 3 dl grädde i var sin kastrull och hetta upp över låg värme. Dra bort den från värmen, rör om så all choklad smälter och låt svalna.
  2. Klä en brödform som rymmer ca 1 liter med plastfolie. Häll över blandningen med vit choklad i en skål och vispa till ett luftigt skum med en elvisp. Skeda över i formen och jämna till ytan med en sked. Frys i 15 minuter.
  3. Vispa mjölkchokladblandningen på samma sätt och bred ut moussen över den vita. Ställ tillbaka i frysen. Upprepa proceduren med den sista chokladgrädden och bred den överst. Täck över formen med plastfolie och låt stå i frysen över natten.
  4. Ta ut formen ur frysen 15 minuter före servering. Vänd upp och ner på ett serveringsfat, dra bort plastfolien och servera omedelbart. Värm kniven i varmt vatten så går det lättare att skära.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.