- Serverar: 12 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Mycket god!
Instruktioner
- Botten
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna hårt i en bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa i någon minut. Rör försiktigt ner florsocker och kokos. Häll smeten i en smord rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen tills kokoskakan är lätt gyllenbrun, 15 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Platta till lite med handen så botten blir kompakt.
- Mousse grundsats
Koka socker, sirap och vatten i en kastrull till 120 grader. Vispa under tiden ägg-gulorna pösigt. Tillsätt den kokta sockerlagen och vispa ihop under ytterligare några minuter.
- Rabarbermousse
Börja med rabarberpurén. Koka finskuren rabarber mjuk med vatten och låt svalna. Mixa till en puré. Blanda ½ dl av grundmoussen med rabarberpurén.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält dem sedan i mikron i cirka 5 sekunder. Låt gelatinet svalna något. Rör ner ½ dl grundmousse lite i taget i gelatinet. Rör sedan ner rabarbern i
gelatinsmeten. Vispa grädden och rör ner den. Häll rabarbermoussen i tårtformen med kokosbotten.
- Fördela rabarbermoussen jämnt, ställ sedan formen i frysen tills moussen stelnat. Det tar cirka 1 timme.
- Vit chokladmousse
Upprepa samma procedur som med rabarbermoussen. Blanda hälften av grundmoussen med smält vit choklad. (Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikron några sekunder i taget, rör emellan. Den får inte bli för varm då blir den grynig).
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Smält dem sedan i mikron i cirka 5 sekunder. Låt svalna.
- Blanda resten av grundmoussen med gelatin. Rör ner den vita chokladmoussen lite i taget i gelatinet och rör till en slät smet. Vispa grädden och blanda ner den lite i taget.
- Fördela moussen jämnt över tårtan. Frys in igen.
- Jordgubbsmousse
Börja med att mixa jordgubbarna till en puré. Upprepa sedan samma procedur som med övriga mousselager. Fördela i ett jämnt tredje mousselager på tårtan och frys in tårtan i ett par
timmar. Ta fram moussetårtan och låt den tina innan den serveras. Dekorera med kokosflarn.
Publicerat den
18 juli 2012
Skriv kommentar