Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropisk fruktpaj - mjölkfri

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Jättegod. Kan också göras med "vanligt" margarin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en matberedare.
  2. Skär mjölkfritt margarin i mindre bitar och lägg ned dem i mjölblandningen. Kör till en grynig massa.
  3. Tillsätt äggen under tiden maskinen går. Stäng av så snart en degklump bildats.
  4. Förpacka degen i plastfilm och låt vila i kylskåp ca 1 timme.
  5. Kavla ut degen till ca 3 mm tjocklek. Tryck ut degen i en pajform. Ställ formen kallt ca 15 minuter före gräddningen.
  6. Grädda pajskalet ca 20 minuter i 225 grader. Låt kallna.
  7. Smält fettet till fyllningen. Tillsätt och låt det puttra under omrörning några minuter. Ta kastrullen från värmen. Vispa ned mjöl, ägg och äggula. Fortsätt att vispa kraftigt på svag värme tills blandningen blir tjock. Ta åter kastrullen från värmen och rör ned cocosen. Låt fyllningen svalna. När fyllningen är kall fylls den i det färdiggräddade pajskalet.
  8. Garnera med frukten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.