Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropisk fruktsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna färgglada fruktsallad är en vitaminbomb och ber följaktligen hela familjen allt som de behöver!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, ansa och halvera jordgubbarna. Skala mangon med en potatisskalare. Skär bort fruktköttet från kärnan. Skär sedan fruktköttet i tärningar.
  2. Skala kiwifrukterna och skär dem i tunna skivor. Skala bananen och skiva den tunt.
  3. Skär bort 2 cm av toppen och botten på ananasen. Ställ frukten på en skärbräda och skär av skalet. Ta bort de ögon som finns kvar med en kniv, dela frukten på längden i fjärdedelar och ta bort stammen i mitten. Tärna fruktköttet. Skölj vinbären.
  4. Varva frukten i en skål. Börja med ananas och fortsätt med jordgubbar, banan, kiwi och mango. Fortsätt tills ingredienserna är slut. Lägg vinbären överst. Droppa ev över lite likör eller fruktsaft efter smak och servera med t.ex. rån eller våfflor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.