- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jag hittade detta recept av "misstag" på about.com när jag letade efter recept för en drakfrukt (pitaya). Passar utmärkt för alla tropiska frukter, och ananas är ju billig frukt viss tid på året. Listan med frukter nedan är bara exempel på vad som passar. Ta vad du har!
Instruktioner
- Tillverka en ananasbåt:
Lista ut hur ananasen ligger stadigast.
Håll fast och skär av ett lock från topp till botten av frukten. Skär loss innehållet genom att skära runt skalet utan att skära igenom botten (vi vill inte att båten ska läcka).
Skär ett rutmönster i fruktköttet och gröp ur de tärnade ananasbitarna. Spara dessa till fyllningen. Här finns en länk till en bra beskrivning av hur man tillverkar en ananasbåt:
http://thaifood.about.com/od/thairecipesstepbystep/ss/pineappleboat.htm
- Skala och tärna övrig frukt i munsbitar.
Blanda citronsaft och socker/sirap.
Lägg alla fruktbitarna i en skål och häll över sockerlagen och blanda försiktigt. Smaka av, och tillsätt mer socker/sirap till önskad smak.
Sockret är lite grynigt först men löses snart upp av frukten.
- Lägg över frukten i ananasbåten.
Spara juicen i botten av fruktskålen till serveringen. Ananasbåten läcker säkert!
- Garnera med några blad basilika.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hejsan... O..vad gott detta ser ut...ska jag testa. Återkommer med kommentar.. Mvh Eva-Lena..
Hejsan. Oj vad detta var gott...har gjort den två gånger nu och det blir bara godare och godare. Tack för ett gott recept !
Hej Eva-Lena! Ja, häften av succen är ju hur härligt det ser ut, och sen gäller det ju bara att ha mogna frukter med smak. Tack för din kommentar!