Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropisk marängparfait med mangosås och kiwi-äpplesalsa

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Syrligt, sött och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggulor och florsocker hårt och pösigt. Man ska kunna ”skriva i den”. Vispa grädden ganska löst, som filmjölk.
  2. Blanda i urskrapade passionsfrukter och fruktpuré i äggblandningen. Blanda därefter i den vispade grädden.
  3. Lägg marängbotten i en sockerkaksform med löstagbara sidor. Häll på parfaitsmeten. Ställ in i frysen minst i 3 timmar.
  4. Skala kiwin och fintärna den. Fintärna också äpplet. Blanda ihop och häll över citron-honungen. Låt stå i kylen 20 minuter innan serveringen.
  5. Vid servering: tag ut marängtårtan ur frysen cirka 10 minuter i förväg, så den blir mjuk. Skär tårtbitar.
  6. Servera med mangosås och en klick kiwisalsa.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lillawe 8 november 2009

    Hej igen! Tyvärr, så tyckte flera av oss att den blev lite väl syrlig. Kardemumman kan man nog ta lite mindre av. Ingen höjdare hos oss.//lillawe

  • jessica-j 23 mars 2010

    Hade en tjejfest förra veckan och denna efterrätt blev verkligen populär. Alla ville ha receptet innan de gick. Själv smakade jag inte på kiwisalsan pga allergi, så mängden kardemumma kan jag inte kommentera. Använde mig av barnmatspuré till parfait. fick dock inte tag i någon guava. Kommer definitivt göra detta igen. Tack...

  • annamariasmat 29 december 2010

    Den här desserten står på min Nyårssupé i år! Dock en lite annan variant av fruktsalsa till.

  • Birgersdotter 28 oktober 2011

    Jättegott !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.