Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropisk Pavlova

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessa små Pavlovabakelser är den perfekta desserten - vaniljyoghurt och färsk frukt i en mjuk och frasig maräng! Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°C. Klä en plåt med bakplåtspapper och rita 8 cirklar, ca 8 cm i diameter, på papperet.
  2. Vispa äggvitorna i en ren glasskål till ett vitt skum. Vispa ned sockret, 1 msk åt gången, och vispa tills äggvitan är mycket fast och glansig. Vänd försiktigt ned majsena, bakpulver och vinäger. Skeda upp marängsmeten i cirklarna på bakplåten. Gör en grop i mitten på varje maräng.
  3. Grädda marängerna ca 1 timme och 15 minuter tills de är krispiga på ytan. Stäng av ugnen och låt marängerna svalna med öppen ugnslucka.
  4. Vispa ihop yoghurt, vaniljsocker och florsocker. Skala mangon och skär den i små tärningar. Skala och skiva bananen.
  5. Lägg upp marängerna på ett fat, skeda upp yoghurten i mitten och lägg på mango och banan. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över marängerna före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.