Läskande sommarmuffins som är mycket mumsiga!
Instruktioner
- Placera 12 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 12 dubbla pappersformar på en bakplåt.
- Hacka ananasskivorna fint. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Rör ner ägget lite i taget. Vänd ner mjölet men en stor metallsked och vänd därefter ner hackad ananas och ananaslag. Fördela smeten i pappersformarna.
- Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
- Glasyr:
Vispa smör och cream cheese slätt med en elvisp. Tillsätt citron- eller limeskal. Sikta ner florsocker och rör samman. Rör ner citron- eller limesaft, lite i taget, så att glasyren får bredbar konsistens.
- Bred lite glasyr på de kalla muffinsen eller fyll en spritspåse med stor stjärntyll och spritsa på glasyren. Förvara muffinsen i kylskåpet tills de ska serveras.
Publicerat den
3 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar