Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropiska ananasmuffins med krämig citrusglasyr.

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Läskande sommarmuffins som är mycket mumsiga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Placera 12 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 12 dubbla pappersformar på en bakplåt.
  2. Hacka ananasskivorna fint. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Rör ner ägget lite i taget. Vänd ner mjölet men en stor metallsked och vänd därefter ner hackad ananas och ananaslag. Fördela smeten i pappersformarna.
  3. Grädda muffinsen i 180 grader varm ugn eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på ett bakgaller.
  4. Glasyr: Vispa smör och cream cheese slätt med en elvisp. Tillsätt citron- eller limeskal. Sikta ner florsocker och rör samman. Rör ner citron- eller limesaft, lite i taget, så att glasyren får bredbar konsistens.
  5. Bred lite glasyr på de kalla muffinsen eller fyll en spritspåse med stor stjärntyll och spritsa på glasyren. Förvara muffinsen i kylskåpet tills de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.