Lyxiga muffins med banan och passionsfrukt!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller sätt upp 24 dubbla pappersformar på en plåt. Mosa bananerna och lägg i en tillbringare. Blanda purén med mjölk så att det blir 5 dl.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i sockret.
- Vispa ihop äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan banan- och mjölkblandningen, oljan och vaniljextraktet. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna, häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men inte för länge.
- Fördela smeten i de smorda muffinspannorna. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
- Låt muffinsen vara kvar i muffinspannorna i 5 min. Servera dem sedan varma eller flytta över dem till ett galler och låt kallna.
- Halvera under tiden passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg i en liten kastrull. Tillsätt honungen och värm mycket försiktigt tills allt är genomvarmt. Bred passionsfruktshonungen över muffinsen före serveringen.
Publicerat den
1 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar