Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropiska rutor.

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Tropiska rutor smakar som sol och ljumma vindar.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 175° 1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, och beströ den med kokos. Smält matfettet och tillsätt fruktjuicen. 2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner smörblandningen. 3. Blanda samman mjöl med kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet. 4. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills kakan har fin färg och är genomgräddad. Låt kakan svalna. 5. Smält matfettet till glasyren. Rör ner florsocker, kakao, vaniljsocker och fruktjuice. Rör till en jämn glasyr. 6. Bred glasyren över kakan och strö apelsinkulor ovanpå. Skär kakan i rutor. Kakan går att frysa utan glasyr. Tips! Plocka alltid fram alla ingredienserna till kakan innan du börjar göra smeten. Mjuka kakor går bra att frysa, men glasera dem då efter att kakan har tinat.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • palmis96 27 maj 2009

    dom ser jättegoda ut ska pröva dom tack!!!

  • zanette 16 juli 2010

    Hitta massor av recept av dig,, ja la till dig som vän för jag inte skulle tappa bort dig,,, såg att du hade så många recept, hinner inte gå igenom alla i dag...kram mvh zanette

  • anicegirly 19 maj 2011

    Säger som föregående talare, måste hinna titta igenom dina recept men vill inte tappa bort dig när jag nu hittat dig...kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.