Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tropiska scones

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket goda scones som blir extra saftiga tack vare den torkade frukten. Serveras helst med vaniljyoghurt och en god sylt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Grovhacka den torkade frukten om bitarna är stora. Blanda alla torra ingredienser och frukten i en bunke. Tillsätt mjölk och margarin och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.
  2. Klicka ut degen till två högar på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över lite havregryn eller mjöl och klappa ut till två runda kakor. Skär varje kaka i fyra delar och nagga lite med en gaffel.
  3. Grädda sconsen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt sconsen svalna en aning på ett galler och bryt dem i bitar när du ska äta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.