Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffel med apelsinsmak

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Perfekt julgodis med apelsinsmak Tips! Låt smeten stelna i bakpappersklädd form och rulla kulor som sedan rullas i kakao.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen fint. Skrubba apelsinen i hett vatten och skär skalet i strimlor med en rasp utan att ta med det vita. Pressa apelsinen.
  2. Koka upp apelsinsaft, skal och honung tills ca 1-2 msk återstår. Sila från skalen. Häll i grädden och låt koka upp på nytt, tillsätt likören. Tillsätt chokladen och rör om tills allt har smält. När massan är ljummen , ca 37 grader, rör ner det mjuka smöret i klickar. Låt stelna till spritskonsistens och spritsa ut i små formar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.