Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffel med jordnötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Adventsmys.... En sagolik blandning av både sött och salt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i Kesella och hälften av nötterna. Häll chokladen i en form ca 10 x 15 cm, t ex en aluminiumform, och strö över resten av nötterna. Låt den stelna i kylskåp. Skär tryffeln i bitar.
  2. Tips! God tryffel kräver god choklad med hög kakaohalt, minst 50%. Mer barnvänlig blir tryffeln om du blandar med mjölkchoklad. För att undvika klet, förvara tryffeln kallt mellan godisvarven.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ebbaannamaria 25 november 2012

    Låter supergott! Det måste jag testa till jul! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.