Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelfylld mandelmassa doppad i choklad

 
Skriv ut

Underbar hemmagjord mandelmassa med rawfoodtryffel. Både gott och nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelmassa: Lägg mandelmjölet och agavesirapen i en mixer och mixa 1-2 minuter tills du har en slät mandelmassa. Du kan behöva stanna och skrapa ned från sidorna ett par gånger. Mandelmassan är ganska kletig. Om du vill att den skall bli mer lättarbetad kan du låta den ligga i kylen en stund.
  2. Tryffel: Lägg alla ingredienserna till tryffeln i en mixer och mixa tills du får en slät smet. Tryffeln kan med fördel ligga i kylen en stund för att bli mer lättarbetad.
  3. Så här gör du en mandelmassarulle: Låt gärna mandelmassan ligga i kylen en stund så blir den lättare att arbeta med. Rulla ut degen till en lång rulle. Platta till rullen med en kavel eller med händerna så att du får en tunn, avlång mandelmassabit. Rulla tryffeln till en lika lång rulle. Lägg i mitten på mandelmassan och rulla in i mandelmassan. Dela rullen i tre delar. Borsta rullarna med smält choklad och dekorera med finhackade hasselnötter. Förvara i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.