Rullade rån gör man av vanliga mandel- eller havreflarn.
Instruktioner
- Om man vill fylla alla 15 mandelflarnen 4-dubbla tryffelfyllningen.
Flarnen rullas ihop när de är ljumma, skall kallna på en plåt med skarven neråt.
- Mandelflarn:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandel, socker, honung och snör i en kastrull.
Tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt det sjuda några minuter. Lägg teskedsstora klickar glest på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 5 minuter tills de fått fin färg.
Rulla ihop dem när de är ljumma och låt kallna på plåt med skarven neråt.
Finhacka chokladen. Värm grädden till kokpunkten, men koka den ej. Häll grädden över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör om. Ställ in i kylen 30 minuter tills den svalnat men fortfarande är krämig.
Häll chokladsmeten i en spritspåse. Spritsa ut lite i varje ända av rånet. Doppa dem sedan i hackad pistagemandel.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar