Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelfyllda rån

 
Skriv ut

Rullade rån gör man av vanliga mandel- eller havreflarn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om man vill fylla alla 15 mandelflarnen 4-dubbla tryffelfyllningen. Flarnen rullas ihop när de är ljumma, skall kallna på en plåt med skarven neråt.
  2. Mandelflarn: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandel, socker, honung och snör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt det sjuda några minuter. Lägg teskedsstora klickar glest på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 5 minuter tills de fått fin färg. Rulla ihop dem när de är ljumma och låt kallna på plåt med skarven neråt. Finhacka chokladen. Värm grädden till kokpunkten, men koka den ej. Häll grädden över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör om. Ställ in i kylen 30 minuter tills den svalnat men fortfarande är krämig. Häll chokladsmeten i en spritspåse. Spritsa ut lite i varje ända av rånet. Doppa dem sedan i hackad pistagemandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.