Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i kastrull, ta av från plattan. Rör i socker,kakao,vaniljsocker, rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i smord rund ugnsform med löstagbar kant (inte för stor form då blir kakan torr, ta hellre en mindre så den blir högre)
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min.absolut inte längre, den ska vara lite lös i mitten!
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladkakan i bitar och lägg i kastullen så det smälter. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme, ta ut den och bred den över kakan. Låt stå kallt ca 1 timme före servering. servera med vispad grädde eller glass till.
Den här gör jag ofta när vi är många på middag och den serveras med hallon, blåbär och lättvispad grädde. Den är väldigt uppskattad. Jag tar alltid hälften ljus Marabou och hälften mörk choklad till tryffeln. Och tillsätter 1 dl grädde i kakan, det blir saftigt och bra.