- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Jag kunde inte välja mellan mörk tryffelkaka och vit tryffelkaka så jag gjorde en egen variant.
Skär kakan i tunna skivor och servera den med vaniljglass och mixade hallon.
Instruktioner
- Kaka: smörj och bröa en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör, tag kastrullen från plattan och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner ett ägg i taget och slutligen mjölet.
Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
- Tryffel: Koka upp hälften av grädden och smöret, ta från plattan och tillsätt 150 g hackad vit choklad. Rör tills det smälter. Ställ in i kylen att stelna i en timme.
Koka resten av grädden och smöret och rör ner 150 g hackad mörk choklad. Ställ även den att stelna i en timme.
Bred först den vita därefter den mörka tryffeln över kakan.
Låt stå kallt minst en timme före servering.
Publicerat den
9 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar