Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelkaka med mörk och vit choklad

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Jag kunde inte välja mellan mörk tryffelkaka och vit tryffelkaka så jag gjorde en egen variant. Skär kakan i tunna skivor och servera den med vaniljglass och mixade hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: smörj och bröa en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, tag kastrullen från plattan och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner ett ägg i taget och slutligen mjölet. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min.
  2. Tryffel: Koka upp hälften av grädden och smöret, ta från plattan och tillsätt 150 g hackad vit choklad. Rör tills det smälter. Ställ in i kylen att stelna i en timme. Koka resten av grädden och smöret och rör ner 150 g hackad mörk choklad. Ställ även den att stelna i en timme. Bred först den vita därefter den mörka tryffeln över kakan. Låt stå kallt minst en timme före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.