Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelkaka med mycke smak

 
Skriv ut

Med smak av tryffel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt blockchokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. Smält smöret eller margarinet på svag värme. Tag kastrullen från värmen och rör ner sockret. Skilj äggulorna och vitorna åt, vispa vitorna till hårt skum.
  3. Rör ner äggulorna i smörblandningen och därefter den smälta chokladen. Blanda vetemjöl, mandel och kaffepulver, tillsätt detta till smeten. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan. Häll smeten i en väl smord och skorpsmulebeströdd form med löstagbar kant, grädda kakan i 175 grader 30-35 minuter.
  4. Låt kakan svalna lite innan den lossas från formen, Kakan har ett krasigt ytterskikt och är lite smetig inuti.
  5. Servera kakan med en klick vispad grädde och ev bär eller frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.