Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelpaj med apelsin

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Sensationellt god paj som bör åtnjutas i små bitar ... Måste provas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Nyp ihop vetemjöl och matfett till en smulig massa. Blanda ner florsocker och kakao och tillsätt därefter äggulan och vattnet. Arbeta ihop allt till en degboll, ev. i matberedare. Svep in degen i plastfilm, låt den vila svalt i 30 minuter.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform med avtagbar kant, ca 24 cm i diam.
  3. Nagga pajskalet, även kanten, med en gaffel. Låt skalet vila svalt i 20-30 min.
  4. Grädda i 200 grader mitt i ugnen 10-12 min. Ta ut och låt skalet svalna.
  5. Fyllning: Koka upp vispgrädde och strösocker tillsammans med vaniljsockret. Ta av kastrullen från plattan. Hacka chokladen fint och häll den i kastrullen. Rör försiktigt tills chokladen smält. Klicka ner smöret, rör tills det smält. Tillsätt apelsinskal och mandel, rör tills allt är väl blandat.
  6. Häll fyllningen i det kalla skalet. Låt pajen stå i kylen, helst över natten, så att fyllningen stelnar helt.
  7. Garnering: Dekorera med hackad mandel, silverklor, chokladgaller och ev. spritsad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.