Sensationellt god paj som bör åtnjutas i små bitar ...
Måste provas!
Instruktioner
- Pajskal: Nyp ihop vetemjöl och matfett till en smulig massa. Blanda ner florsocker och kakao och tillsätt därefter äggulan och vattnet. Arbeta ihop allt till en degboll, ev. i matberedare. Svep in degen i plastfilm, låt den vila svalt i 30 minuter.
- Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform med avtagbar kant, ca 24 cm i diam.
- Nagga pajskalet, även kanten, med en gaffel.
Låt skalet vila svalt i 20-30 min.
- Grädda i 200 grader mitt i ugnen 10-12 min. Ta ut och låt skalet svalna.
- Fyllning: Koka upp vispgrädde och strösocker tillsammans med vaniljsockret. Ta av kastrullen från plattan. Hacka chokladen fint och häll den i kastrullen. Rör försiktigt tills chokladen smält. Klicka ner smöret, rör tills det smält. Tillsätt apelsinskal och mandel, rör tills allt är väl blandat.
- Häll fyllningen i det kalla skalet. Låt pajen stå i kylen, helst över natten, så att fyllningen stelnar helt.
- Garnering: Dekorera med hackad mandel, silverklor, chokladgaller och ev. spritsad grädde.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar