Tryffel kan smaksättas på många olika sätt. Det här är en mycket frestande tryffeltårta med båden en ljus och en mörk tryffelkräm som smaksatts med rom och likör.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda till sist i mjölet. Bred ut smeten i formen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Den ska vara lös i mitten. Låt kakan kallna i formen cirka 1 timma.
- Gör fyllning 1: Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt den mörka chokladen i bitar. Låt den smälta i gräddblandningen. Smaka av med rom. Vispa kraftigt tills den mörka fyllningen blir krämig.
- Gör fyllning 2: Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt den ljusa chokladen i bitar. Låt dem smälta i gräddblandningen. Smaka av med likör. Vispa kraftigt tills den ljusa fyllningen blir krämig.
- Lägg kakan på ett fat. Fyll en kaksprits med fyllning. Spritsa fyllning på kakan i sneda ränder. Använd först den mörka fyllningen och sedan den ljusa så att varannan rand blir mörk och varannan ljus. Spritsa även små toppar runt kanten.
- Pudra kakao över tårtan. Garnera med silverkulor och körsbär.
Publicerat den
16 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar