Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffeltårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Tryffel kan smaksättas på många olika sätt. Det här är en mycket frestande tryffeltårta med båden en ljus och en mörk tryffelkräm som smaksatts med rom och likör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda till sist i mjölet. Bred ut smeten i formen.
  3. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Den ska vara lös i mitten. Låt kakan kallna i formen cirka 1 timma.
  4. Gör fyllning 1: Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt den mörka chokladen i bitar. Låt den smälta i gräddblandningen. Smaka av med rom. Vispa kraftigt tills den mörka fyllningen blir krämig.
  5. Gör fyllning 2: Koka upp grädde och matfett i en kastrull. Bryt den ljusa chokladen i bitar. Låt dem smälta i gräddblandningen. Smaka av med likör. Vispa kraftigt tills den ljusa fyllningen blir krämig.
  6. Lägg kakan på ett fat. Fyll en kaksprits med fyllning. Spritsa fyllning på kakan i sneda ränder. Använd först den mörka fyllningen och sedan den ljusa så att varannan rand blir mörk och varannan ljus. Spritsa även små toppar runt kanten.
  7. Pudra kakao över tårtan. Garnera med silverkulor och körsbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.