Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffeltårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Denna är lätt att baka, billig och mycket omtyckt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Starta ugnen på 225 grader. Hacka fettet i mjölet blandat med socker. Arbeta ihop det till en deg. Kavla eller kläm ut ca 2/3 av degen i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  2. Låt degen gå en bit upp på formens kant. Lägg en folieremsa runt kanten på formen. (Då åker degen inte ner.) Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225°. Ta sen bort folieremsan.
  3. Smält kokosfettet och låt det svalna. Vispa florsocker och ägg pösigt. Blanda ner kakao och vaniljsocker. Tillsätt kokosfettet.
  4. Häll fyllningen i formen. Kavla ut resten av degen och tag ut ett runt lock eller "dekorationskakor" och lägg på tryffelsmeten. Grädda färdigt i 200° i ca 30 minuter. Låt tårtan svalna innan den tas ur formen. Servera tårtan kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.