Denna är lätt att baka, billig och mycket omtyckt
Instruktioner
- Starta ugnen på 225 grader. Hacka fettet i mjölet blandat med socker. Arbeta ihop det till en deg. Kavla eller kläm ut ca 2/3 av degen i en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
- Låt degen gå en bit upp på formens kant. Lägg en folieremsa runt kanten på formen. (Då åker degen inte ner.) Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 225°. Ta sen bort folieremsan.
- Smält kokosfettet och låt det svalna. Vispa florsocker och ägg pösigt. Blanda ner kakao och vaniljsocker. Tillsätt kokosfettet.
- Häll fyllningen i formen. Kavla ut resten av degen och tag ut ett runt lock eller "dekorationskakor" och lägg på tryffelsmeten. Grädda färdigt i 200° i ca 30 minuter. Låt tårtan svalna innan den tas ur formen. Servera tårtan kall.
Publicerat den
6 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar