Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffeltårta

 
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

God tårta som är lätt att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered en liten form som är 20 cm diameter och har löstagbar botten. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan formens botten och kanter. Klipp sedan bort det papper som sticker ut.
  2. Smörj formens kanter med lite smör och bröa mycket lätt. Skaka av överflödiga brödsmulor. Värm ugnen till 225 grader.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Lyft sedan den smälta chokladen åt sidan. Smält smöret över svag värme.
  4. Blanda ägg och socker i en bunke, vispa inte mer än nödvändigt. Rör ner smält smör och smält blockchoklad. Vänd sist ner vetemjöl och häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i bara 15 minuter. Låt den kallna, lägg den på ett fat och sikta över kakao. Servera med lite vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.