En riktig konfekttårta som avnjuts i små bitar.
Prova även att göra tryffeln utan saffran, då framträder den vita chokladen på ett helt annat sätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en 2-liters kastrull, ta från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält.
Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 minuter, låt svalna.
- Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden.
Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
- Smält blockchokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt chokladen stelna innan du lägger nötterna på tårtan.
Förvara tårtan i kyl eller frys fram till servering.
Publicerat den
4 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar