Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffeltårta med choklad och saffran

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En riktig konfekttårta som avnjuts i små bitar. Prova även att göra tryffeln utan saffran, då framträder den vita chokladen på ett helt annat sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en 2-liters kastrull, ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält. Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda på andra falsen nerifrån 15-20 minuter, låt svalna.
  3. Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
  4. Smält blockchokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt chokladen stelna innan du lägger nötterna på tårtan. Förvara tårtan i kyl eller frys fram till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.