Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffeltårta spetsad med päroncognac

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket god och lättgjord "kaka"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör i en kastrull. Rör ner socker, kakao, och vaniljsocker. Vispa i ägg och vetemjöl.
  2. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Under tiden göres tryffeln genom att vispgrädden och smöret kokas upp .
  3. Hacka den mörka chokladen och rör ner det i toppingen så att det smälter. Häll i lite päroncognac ( kan uteslutas) Låt tryffeln halvstelna i kylen innan den bredes över kakan. Kan serveras med lättvispad grädde .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.