An är en söt bönpasta gjort på azuki-bönor och är vanlig i Japansk konfektyr. Den är dock även god att äta som den är.
Azuki bönor finns hos många asiatiska varuhyllor och butiker, Andra namn som finns är adzuki, red beans, röda bönor.
Instruktioner
- Tvätta bönorna och blötlägg dem i 24 timmar.
- Ta bort vattnet, ha i bönorna i en 3 l gryta och ha i tillräckligt med vatten för att täcka dem väl. Låt koka upp och ta sedan bort vattnet.
- Upprepa förra steget med nytt vatten. Detta framhäver smaken hos bönorna.
- Ha i bönorna, saltet och sockret i grytan och ha i vatten så det täcker ca. 2 cm över bönorna. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda tills dess att bönorna är helt kokta och börjar isär. Tillsätt mer vatten om det kokar bort. Det ska bli en aningen tjock massa av det hela.
- Smaka och tillsätt mer socker och/eller salt efter eget tycke.
- Mosa bönorna med gaffel eller potatismosare och låt kallna.
- Ha i en ren skål och täck med plast så håller sig pastan i upp till tre dagar i kylskåp.
Publicerat den
1 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta måste jag testa :) Finns ju mycket man kan göra med adzuki :)