Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tsubuan - Japansk söt bönpasta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

An är en söt bönpasta gjort på azuki-bönor och är vanlig i Japansk konfektyr. Den är dock även god att äta som den är. Azuki bönor finns hos många asiatiska varuhyllor och butiker, Andra namn som finns är adzuki, red beans, röda bönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta bönorna och blötlägg dem i 24 timmar.
  2. Ta bort vattnet, ha i bönorna i en 3 l gryta och ha i tillräckligt med vatten för att täcka dem väl. Låt koka upp och ta sedan bort vattnet.
  3. Upprepa förra steget med nytt vatten. Detta framhäver smaken hos bönorna.
  4. Ha i bönorna, saltet och sockret i grytan och ha i vatten så det täcker ca. 2 cm över bönorna. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda tills dess att bönorna är helt kokta och börjar isär. Tillsätt mer vatten om det kokar bort. Det ska bli en aningen tjock massa av det hela.
  5. Smaka och tillsätt mer socker och/eller salt efter eget tycke.
  6. Mosa bönorna med gaffel eller potatismosare och låt kallna.
  7. Ha i en ren skål och täck med plast så håller sig pastan i upp till tre dagar i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Reiko 24 januari 2010

    Detta måste jag testa :) Finns ju mycket man kan göra med adzuki :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.