Gott, gott och bara jättegott! :D
Instruktioner
- Sikta mjöl på ett bakplåtspapper. Koka upp vatten, olja, salt och socker i en kastrull.
- Ta kastrullen från spisen, tillsätt mjölet och rör kraftigt med träslev. Ställ tillbaka kastrullen på spisen.
- Rosta degen under ständig omrörning tills den släpper från kastrullens kanter och bildar en boll. Låt Degen svalna i ca 5 minuter. Kör Degen på mellanhastighet. Vispa äggen lätt. Tillsätt äggvispet i degen, lite i taget,till krämig konsistens.
- Spritsa degen på en bit av bakplåtspapper. Fritera tills tlumber fått en guldbrun färg. Doppa varma tulumber i sockerlagen. Servera dem kalla.
Publicerat den
27 mars 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
De ser goda ut. ska prova de imorgon.
Ser farligt goda ut :D
Hur länge ska man koka sockerlagen??Är den varm eller kallt när man doppar tulumber?
Ha en matsked rosenvatten också i sockerlagen så blir det gott på riktigt.
Är de mjuka inuti med knapriga i skalet, om du förstår mig rätt?? Det är såna jag älskar tulumbe.
Jättegoda är de! Men.. det blev 40 st lite för mycket men vi frös in hälften