Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gott, gott och bara jättegott! :D

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjöl på ett bakplåtspapper. Koka upp vatten, olja, salt och socker i en kastrull.
  2. Ta kastrullen från spisen, tillsätt mjölet och rör kraftigt med träslev. Ställ tillbaka kastrullen på spisen.
  3. Rosta degen under ständig omrörning tills den släpper från kastrullens kanter och bildar en boll. Låt Degen svalna i ca 5 minuter. Kör Degen på mellanhastighet. Vispa äggen lätt. Tillsätt äggvispet i degen, lite i taget,till krämig konsistens.
  4. Spritsa degen på en bit av bakplåtspapper. Fritera tills tlumber fått en guldbrun färg. Doppa varma tulumber i sockerlagen. Servera dem kalla.

Kommentarer (6)

  • gladebagaren 27 mars 2010

    De ser goda ut. ska prova de imorgon.

  • Schnitt 4 april 2010

    Ser farligt goda ut :D

  • Askungen68 22 maj 2011

    Hur länge ska man koka sockerlagen??Är den varm eller kallt när man doppar tulumber?

  • Ingevara 24 juli 2011

    Ha en matsked rosenvatten också i sockerlagen så blir det gott på riktigt.

  • _Selma_ 10 augusti 2011

    Är de mjuka inuti med knapriga i skalet, om du förstår mig rätt?? Det är såna jag älskar tulumbe.

  • DorrenTiNA 1 september 2013

    Jättegoda är de! Men.. det blev 40 st lite för mycket men vi frös in hälften

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.