Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunisisk kyckling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Denna rätt kom till när jag och en bekant från Tunisien lagade mat en kväll. När jag bjuder vänner på denna rätt blir det aldrig något kvar...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta potatisen. Dela tomaterna och lökarna var och en i fyra klyftor. Dela paprikan i stora bitar. Skala morötterna och dela dem i stora bitar.
  2. Lägg kycklingen i en långpanna. Fördela potatisen och grönsakerna runt kycklingen. Stänk lite olivolja över. Krydda kyckling och grönsaker med salt, peppar och spiskummin.
  3. Låt stå ca en timme i ugnen på 175 grader. Det är klart när köttsaften hos kycklingen är klar (den får inte vara rosa!!!)
  4. Vill man ha sås till kan man blanda gräddfil eller creme fraiche med en pressad vitlöksklyfta, salt och peppar och eventuellt lite örter eller persillade (kryddblandning: persilja, scharlottenlök, vitlök salt och peppar).
  5. OBS!!! Ibland kan paprikan brännas, så det kan vara bra att sätta in den i ugnen lite senare än övriga ingredienser.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • stiina 28 juni 2009

    Så gott, så gott så gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.