- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Stark gryta som du och dina gäster garanterat kommer bli beroende av!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 165 grader.
- Blanda köttfärsen med 2 finhackade lökar, finhackad persilja, 2 pressade vitlökar och spiskummin samt salt och peppar
Forma färsen till avlånga bollar, lite större än köttbullar. Stek dem i ugnen i ca 10 minuter.
Hetta upp olja i en panna och lägg i återstående vitlök och lök, finhackat. Fräs ihop med tomatpurén i cirka 15 minuter. Häll på två stort glas vatten, ca 4 dl och låt såsen koka upp och sedan sjuda en stund.
- Lägg i köttbullarna, haricots verts och kikärtor i såsen och låt småkoka cirka 15 minuter. Smaka av med salt och harissa, såsen ska vara ganska het.
- Servera med Couscous eller ris.
Publicerat den
19 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Du har döpt din maträtt till tagine loubia, men var har du loubian (vit bönor) på arabiska och tagine (omelett), jag bor i tunisien och har aldrig sett denna maträtt, men kan vara kul att få veta varifrån Tunisien den kommer. Mvh Kicki
Hej Kicki. Jag är själv tunisier och den här rätten är från min farmor, Tunisisk tagine är en omelett ja, men vi har lånat marockanska ordet tagine till denna rätt, marockaners tagine är ju en gryta i en lerkruka. Den heter ursprungligen tagine loubia för hon hade vita bönor i men jag tog bort dem och la i kikärtor som jag tyckte blev mycket godare.