Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunisisk Tagine Loubia

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Stark gryta som du och dina gäster garanterat kommer bli beroende av!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 165 grader.
  2. Blanda köttfärsen med 2 finhackade lökar, finhackad persilja, 2 pressade vitlökar och spiskummin samt salt och peppar Forma färsen till avlånga bollar, lite större än köttbullar. Stek dem i ugnen i ca 10 minuter. Hetta upp olja i en panna och lägg i återstående vitlök och lök, finhackat. Fräs ihop med tomatpurén i cirka 15 minuter. Häll på två stort glas vatten, ca 4 dl och låt såsen koka upp och sedan sjuda en stund.
  3. Lägg i köttbullarna, haricots verts och kikärtor i såsen och låt småkoka cirka 15 minuter. Smaka av med salt och harissa, såsen ska vara gans­ka het.
  4. Servera med Couscous eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kicki_k 20 mars 2009

    Du har döpt din maträtt till tagine loubia, men var har du loubian (vit bönor) på arabiska och tagine (omelett), jag bor i tunisien och har aldrig sett denna maträtt, men kan vara kul att få veta varifrån Tunisien den kommer. Mvh Kicki

  • masallah 20 mars 2009

    Hej Kicki. Jag är själv tunisier och den här rätten är från min farmor, Tunisisk tagine är en omelett ja, men vi har lånat marockanska ordet tagine till denna rätt, marockaners tagine är ju en gryta i en lerkruka. Den heter ursprungligen tagine loubia för hon hade vita bönor i men jag tog bort dem och la i kikärtor som jag tyckte blev mycket godare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.