Pajen är inte lika god varm, så servera den kall skuren i tunna skivor. Den passar både som dessert och att servera till kaffe eller te.
Till den här pajen behöver du en stor, rund pajform med en diameter på 20-24 cm.
HAR RÄTTAT!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° och placera ett galler mitt i ugnen.
- Smält smöret i en liten kastrull på låg värme.
Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner kakaon. Ställ den åt sidan.
- Blanda socker och mjöl i en stor skål. Tillsätt ägg och blanda väl. Rör ner vaniljsocker, salt och valnötter. Tillsätt kakaoblandningen och blanda till en jämn smet.
- Smörj en pajform på sidor och botten. Häll chokladblandningen i formen. Ställ den i ugnen tills pajens kanter är mörka, inte brända, 25-35 minuter. Stick en kniv i pajens mitt efter 25 minuter.
Om den är ren när du drar ut den är pajen klar.
- Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna i formen på ett galler. Täck formen med plastfilm eller aluminiumfolie och ställ den i kylen några timmar.
Publicerat den
29 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar