Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunn kolapaj med nötter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Pajen är inte lika god varm, så servera den kall skuren i tunna skivor. Den passar både som dessert och att servera till kaffe eller te. Till den här pajen behöver du en stor, rund pajform med en diameter på 20-24 cm. HAR RÄTTAT!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° och placera ett galler mitt i ugnen.
  2. Smält smöret i en liten kastrull på låg värme. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner kakaon. Ställ den åt sidan.
  3. Blanda socker och mjöl i en stor skål. Tillsätt ägg och blanda väl. Rör ner vaniljsocker, salt och valnötter. Tillsätt kakaoblandningen och blanda till en jämn smet.
  4. Smörj en pajform på sidor och botten. Häll chokladblandningen i formen. Ställ den i ugnen tills pajens kanter är mörka, inte brända, 25-35 minuter. Stick en kniv i pajens mitt efter 25 minuter. Om den är ren när du drar ut den är pajen klar.
  5. Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna i formen på ett galler. Täck formen med plastfilm eller aluminiumfolie och ställ den i kylen några timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.