Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunn rabarberkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Frisk sommarefterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Mal mandel eller nötter. Smält margarinet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner margarinet, mandeln eller nötterna och mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 21-22 cm i diameter.
  4. Grädda på galler längst ner i ugnen i 5 minuter. Skölj under tiden rabarberna och skär dem i skivor, ca ½ cm tjocka.
  5. Fördela rabarberbitarna på kakan, strö över socker.
  6. Grädda kakan färdig i ca 15 minuter. Lossa den och tag den ur formen, när den svalnat lite.
  7. Servera med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.