Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunna kavlade pepparkakor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Julens pepparkakor kan bakas redan nu. Dom här är så goda. Möra och mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Blanda ner alla ingredienser utom mjölet som blandad med bikarbonat och röres ner sist. Degen blir ganska lös, men efter några timmar i kylskåpet är den perfekt.
  2. Traditionellt kavlas degen på mjölat bakbord men numera använder vi oss av bakplåtspapper som gör bakandet extra smidigt. Lägg bakplåtspapper både under och över en bit deg som sedan kavlas ut utan extra mjöl. Ta bort det översta pappret och ta ut kakor med mått. Använd gärna olika mått för att utnyttja degen maximalt. Ta bort degen mellan kakorna med en kniv eller annat redskap.
  3. Dra över kakorna med underliggande papper till en plåt och grädda mitt i ugnen 5-6 minuter 225- 230 graders ugn.
  4. Passa noga det går fort mot slutet. Dra av kakorna från plåten med bakplåtspappret som hjälp. Ligger de kvar på plåten finns det risk att de eftergräddas och blir brända på undersidan. Degen kan även sparas i plastpåse i kylen och gräddas i omgångar. Håller själv på att baka dom lovar att dom är möra och en riktig pepparkakssmak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 13 december 2012

    Bakade dessa idag. Plus för att de var så enkla att göra och att degen inte blev så tråkig som den brukar bli. Tyckte att de kunde smakat lite mer kryddigt. En 4:a i bytg ger jag i alla fall.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.