Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunna Revbensspjäll

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Revben som är kokta sen grillade är otroligt goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten, lökklyftor, hela vitlöksklyftor, salt och svartpepparkorn.
  2. Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och koka dem långsamt i 1,5 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta upp köttet och torka det med hushållspapper, lägg spjällen på en ugnsplåt och pensla med BBQ glaze (recept nedan).
  5. Griljera spjällen i ugnen, cirka 30 min. (Pensla gärna glaze en gång till under griljering)
  6. Glaze Blanda muscovado socker, soja, honung och ketchup i en bunke. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda i glazen.
  7. Tips! Tiden kan variera beroende på ugn. Har man en ugn utan varmluft bör man höja temperaturen till 225-250 grader. Griljera tills glazen har fått fin färg och torkat in lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.