Bröd som är enkla att göra och dela passar perfekt när det är fest. Till härliga långkok eller till buffén för många. Men också till grillat.
Baka gärna i förväg. Tunnbrödet håller sig i några dagar.
Instruktioner
- Stöt kryddorna i en mortel så att du får en fin kryddblandning. Sikta mjölet i en bunke och blanda med torrjästen, socker, saltet och kryddblandningen.
- Värm vattnet tillsammans med oljan till ca 50 grader. Häll ner det varma vattnet i mjölblandningen och rör ihop till en deg.
- Knåda i ca 5 minuter till en elastisk deg.Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem på ett mjölat bakbord till ca 35 cm långsmala ovaler.
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Lägg de utkavlade bitarna på två oljade plåtar och pricka dem med hjälp av en gaffel. Baka en plåt i taget i 5 minuter och ta sedan ut plåten och vänd på bröden, så att de blir gräddade på både ovan- och undersidan. Baka i ytterligare 5 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genombakade.
Publicerat den
1 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar