Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd från mellanöstern

 
Skriv ut

Bröd som är enkla att göra och dela passar perfekt när det är fest. Till härliga långkok eller till buffén för många. Men också till grillat. Baka gärna i förväg. Tunnbrödet håller sig i några dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt kryddorna i en mortel så att du får en fin kryddblandning. Sikta mjölet i en bunke och blanda med torrjästen, socker, saltet och kryddblandningen.
  2. Värm vattnet tillsammans med oljan till ca 50 grader. Häll ner det varma vattnet i mjölblandningen och rör ihop till en deg.
  3. Knåda i ca 5 minuter till en elastisk deg.Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem på ett mjölat bakbord till ca 35 cm långsmala ovaler.
  4. Sätt ugnen på 210 grader.
  5. Lägg de utkavlade bitarna på två oljade plåtar och pricka dem med hjälp av en gaffel. Baka en plåt i taget i 5 minuter och ta sedan ut plåten och vänd på bröden, så att de blir gräddade på både ovan- och undersidan. Baka i ytterligare 5 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genombakade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.