Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd i stekpanna

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 15-16 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det här brödet gräddar du snabbt i en gjutjärnspanna. Jag använder mig av en så kallad steketakke som finns i Norge. Du lägger den här typen på stora plattan på spisen. Finns även elektriska att köpa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i vätskan.
  2. Tillsätt övriga ingredientser, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa i 30-40 min under bakduk.
  3. Knåda degen och dela den i 15-16 bitar. Rulla dessa till runda bullar. Kavla så ut dessa bullar med kruskavel. Nagga och grädda i stekpanna på medelvärme i ca 2 minuter på varje sida.
  4. Låt svalna travade på varandra i en bakduk. Går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kdds543 16 augusti 2011

    Det kan ju vara bra om du skriver ut mängden mjöl som ska användas.... :-)

  • camillajaderberg@yahoo.se 1 januari 2013

    Hur mycket mjöl?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.