Lite tjockt och mjukt, perfekt som matsäcksbröd. Gräddas i torr stekpanna på spisen
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Är detta samma sak som det man kallar Stompa? Det brukar baseras på 5 dl filmjölk, valfritt mjöl, lite bikarbonat och krydda (sirap, brödkryddor).
Ja, det tog ju en stund att göra, och det borde jag ju kunnat lista ut när det står ca 2 minuter på varje sida (=4 min/bröd) och 30 stycken. Summa 2 timmar vid spisen. 10 dl rågsikt räckte inte på långa vägar. Jag hällde i ytterligare 2 direkt och la till ytterligare några dl sammanlagt vid utbakning. Det smakar gott, rätt likt scones, vilket förmodligen beror på att det är liknande ingredienser bl.a. bikarbonaten (som även finns i bakpulver).
Ett tips! Du kanske kan köra tre pannor samtidigt, olika storlekar gör inget, så tar det inte så lång tid. Ska prova detta. Jag har haft ett recept en gång i tiden där man gräddade direkt på plattan, men just nu har jag gasspis så det blir lite svårt.
Hur var det nu med bikarbonat, kan man använda bakpulver istället, och i så fall hur mycket då?
1/2 tsk bikarbonat har samma jäskraft som 1 tsk bakpulver. Källa: VÅR KOK BOK
Hejsan Mellanbellan!! Ditt tunnbröd på spisen blev hur gott som helst så de blir en klar femma