Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd på spisen

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Lite tjockt och mjukt, perfekt som matsäcksbröd. Gräddas i torr stekpanna på spisen

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke. Spara lite rågsikt till utbakningen. Tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt samman till en slät men något kladdig deg. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 30 jämnstora bitar. Forma degbitarna till runda bullar som kavlas ut till ca 20 cm i diameter. I slutet kavlas varje kaka med en kruskavel. Värm en torr stekpanna och grädda kakorna efter hand på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. Stapla de nygräddade kakorna efterhand och täck med en bakduk så att de inte torkar medan de svalnar. Förvara det kalla brödet i lufttät förpackning.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • maithab 13 juli 2009

    Är detta samma sak som det man kallar Stompa? Det brukar baseras på 5 dl filmjölk, valfritt mjöl, lite bikarbonat och krydda (sirap, brödkryddor).

  • maithab 13 juli 2009

    Ja, det tog ju en stund att göra, och det borde jag ju kunnat lista ut när det står ca 2 minuter på varje sida (=4 min/bröd) och 30 stycken. Summa 2 timmar vid spisen. 10 dl rågsikt räckte inte på långa vägar. Jag hällde i ytterligare 2 direkt och la till ytterligare några dl sammanlagt vid utbakning. Det smakar gott, rätt likt scones, vilket förmodligen beror på att det är liknande ingredienser bl.a. bikarbonaten (som även finns i bakpulver).

  • Stintan 17 juli 2009

    Ett tips! Du kanske kan köra tre pannor samtidigt, olika storlekar gör inget, så tar det inte så lång tid. Ska prova detta. Jag har haft ett recept en gång i tiden där man gräddade direkt på plattan, men just nu har jag gasspis så det blir lite svårt.

  • NicolinaZ 20 juli 2009

    Hur var det nu med bikarbonat, kan man använda bakpulver istället, och i så fall hur mycket då?

  • Gunvi 21 juli 2009

    1/2 tsk bikarbonat har samma jäskraft som 1 tsk bakpulver. Källa: VÅR KOK BOK

  • Lena 26 juli 2009

    Hejsan Mellanbellan!! Ditt tunnbröd på spisen blev hur gott som helst så de blir en klar femma

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.