Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbrödsrulle med spickeskinka, brie och honung

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Vi är mycket ute i skog och mark och variationen på matsäcken är ständig. Förutom på första älgjaktsmåndagen då är det tydligen väldigt viktigt för sambon att ha sina traditionella kalvsyltmackor med rödbetsallad. ;) Många gånger så räcker det egentligen med den så hatade och lika så älskade "svettiga ostmackan" den smakar ju ljuvligt ute i naturen! Jag vill att det sak vara lätt och behändigt att packa med sig, sen så klart måste det ju vara gott. Här kommer en variant på picknick/utflykts macka som är lätt att ta med. Prova gärna med en krämig blåmögel ost, eller varför inte blanda! Det är även gott att ha i skivade körsbärstomater, men det är lite svårätet, tomaterna har en tendens att vilja "ploppa" ut när man sätter tänderna i tunnbrödsrullen + att det blir "suggigt" av tomatsaften när man tar med på utflykt, men ska man äta den meddetsamma så hinner den inte bli "suggig"

Ingredienser

Instruktioner

Bred smör på tunnbröden, lägg på skinkan så den täcker halva tunnbrödet. Täck skinkan med salladen, skiva brieosten och lägg över salladen. Ringla honungen över osten och salladen. Rulla ihop och lägg i antingen gladpack eller plaståse för att sedan läggas i "mackburk"

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.