Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turbo-borsjtj med pepparrotskräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En simpel rödbetssoppa - men med imponerande smak och färg. Här kortas koktiden ner med förkokta rödbetor och soppan innehåller rödbetsstavar istället för att riva dem. Laga soppan en dag i förväg, det vinner den bara på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rödbetorna i ½ cm tjocka stavar. Fräs den hackade löken i olja i en kastrull, ca 5 minuter, till den mjuknar. Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärningar och timjan. Låt koka 5 minuter. Lägg ner rödbetorna och låt sjuda några minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Rör ihop crème fraiche, riven pepparrot och finrivet citronskal.
  3. Toppa soppan med en klick pepparrotskräm och servera gärna ett gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.