Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkish delight

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett annorlunda godisrecept. Sött men gott! Jag brukar variera smaken genom att tillsätta limeolja och lite citronsyra istället för rosenvatten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olja en form som är ca 30x10 cm. Blanda sockret med 1 1/2 dl vatten i en tjockbottnad kastrull. Värm upp långsamt under omrörning med träsked till sockret har lösts upp. Koka upp, täck med lock och koka tre minuter. Lyft av locket och koka till 116 grader. Tillsätt vinsyran och ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda majsmjöl, florsocker och 1 1/2 dl vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp 6 dl vatten och rör ned det i majsmjöl- och sockerblandningen. Koka upp, rör och och vispa kraftigt tills massan är tjock och ogenomskinlig. Sänk värmen och vispa ner sockerlagen, litet i taget. Låt koka ca 30 minuter tills massan är ljust halmgul och genomskinlig. Vispa i honung, citronessens, rosenvatten och några droppar röd färg (Om du vill ha limesmak tillsätter du ca 20-30 dr limeolja och ca 1 tsk citronsyra och grön hushållsfärg istället). Häll ut blandningen i formen. Ställ kallt och låt stelna. Skärs i fyrkantiga bitar med vass kniv. Skaka bitarna i florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Linnea987654321 25 november 2009

    hur lång tid tar det att göra?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.