Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk blom börek

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

"Börek" är det samlingsnamn de på turkiska maträtter som oftast har smördeg som bas

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att mosa fårosten. Finhacka sedan persiljan och blanda med osten. Knäck sedan ägget i skålen med ost och persilja. Förbered smördegen. Lägg sedan fram ett lager av smördegen och skär ut mindre former genom att använda en kakform eller ett vatten glas. Tillämpa detta på de 3 smördegs satserna. Bred ½ tesked av fårost blandningen på varje lager smördeg (de utskurna formerna) så att det blir ca 5 lager. Lägg sedan ett lager till på som ett "lock" Pressa sedan med fingrarna på den lilla fårost fyllda smördegs blomman. Gör på samma vis tills alla utskurna smördegs bitar är slut. Värm olja i en stekpanna och stek sedan dessa tills de får en gyllenbrun nyans. Voila! OBS! Serveras varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.