Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turkisk bulgur sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag har gjort denna vid ett flertal tillfällen till mina svenska kollegor. ALLA ville ha receptet. Gott som plockmat, eller som tillbehör till grillmaten. Man kan själv reglera styrkan så klart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd gärna en plastbunke med lock annars går det bra med en kastrull. Häll över det kokande vattnet över bulguren täck med en köksduk och lägg på locket. Låt svälla ca 10-15 min. Bulgur varierar mycket från leverantör till leverantör, därför rekommenderar jag att man smakar av några korn och är de hårda låt de svälla en stund till.
  2. Under tiden fräs den finhackade löken i oljan. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare några minuter. Rör runt i bulguren kastrullen och lösgör klumparna. Häll över lök/tomatpuré blandningen i bulguren och rör runt så att allting blandas ordentligt. Hacka de färska örterna, vårlöken. När bulguren svalnat något så häll över örterna i kastrullen. Rör runt lätt. Häll i citron, salt och peppar efter smak. Man kan hälla i mer olja och citron efter smak. Bulgur har en tendens att absorbera vätska mycket. Det gör inget om man tar extra olja. Pynta ett stort fat med crispsallat och tomater och saltgurka. Lägg salladen mitt på fatet. Servera gärna tzaziki till. Passar utmärkt till buffé eller sommargrillen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.